En vejpares funderingar.

Det är inte utan att man är orolig.

12650424_1099271713436505_365195920_nJag sitter och tittar på mina vejpsaker. En liten söt samling prylar som betyder riktigt mycket för mitt välbefinnande och min inneboende trygghet.

Mina tankar är inte helt bekymmersfria idag eftersom jag vet att vi kommer att regleras så att vi skall ändra våra vanor igen.

IGEN!

Att sluta röka var lätt men i det här sammanhanget är ordet lätt ju aningen relativt. Lätt i jämförelse med att sluta röka utan vejp, men det har ändå varit en omställning och ett stort steg.

Nu vill regeringen att jag ska ta ett steg tillbaka.

Jag ska sluta röka en gång till. Utan min vejp så som den är för mig idag.. Jag vill inte det. Jag är oerhört glad för mina vejpsaker och den goa ångan och jag har ingen önskan att sluta vejpa.

Jag mår oerhört mycket bättre fysiskt idag. Jag rosslar inte, hostar inte alls mycket längre, min astma är otroligt mycket bättre och jag kan bara vara djupt tacksam över att jag fick nys om detta lilla mirakel innan jag hade slutat som död i kol.

Ska det nu ändras? Ska min värld vändas upp och ner igen?

Det sägs att det bara kommer att finnas cigalikes och vejp-pennor att köpa.

cigalikesWhat-Vape-pen-should-I-buy

Min första e-cigg var just en cigalike och den hade jag i 2 år utan att lyckas sluta röka.

Den är ett långt batteri och en cartomizer med förångare. Ser ut som en cigg.

Den dög inte alls att sluta röka med. För lite ånga och för lite nikotinleverans. Onödiga grejer bara.

Sen köpte jag en vejppenna… alltså en clearomizer man kunde fylla på och ett starkare cylinderformat, inbyggt batteri. Tyvärr var det inte heller någon höjdare. Clearomizern läckte, eller hade dålig kontakt med batteriet. Ingen vidare rökavvänjningsprodukt och inte heller någon direkt njutning i det hela. Mest ”klödd” helt enkelt.

Det som fick mig att sluta röka helt var en lite mer avancerad clearomizer och ett ställbart batteri på upp till 60 watt. Där hade man ju önskat att den undre gränsen skulle komma att ligga.

Tyvärr ser det inte ljust ut och oron gnager sig in i vardagen. Jag engagerar mig, försöker jobba för att få ut den info som är sann och rätt. Inte den felaktiga som den kommande lagen grundas på, vad gäller e-ciggen.

Vad gör vejparna nu? Jo enligt min vetskap så hamstrar de saker och vätskor. Lär sig tillverka själva och bygga sina egna vejpdon. De vill inte sluta vejpa. De älskar sin vejp och vill absolut fortsätta med den här hobbyn och rökfriheten den ger oss.  Vi som inte kunde sluta röka med gängse metoder.

Ett mirakel värt NobelPris!

…och så ska det inte få blomma ut och rädda liv, som det är avsett för.

Många kommer att börja röka igen.

Några kommer att fortsätta och tillverka sin vätska och sitt nikotin själva, varav några såklart gärna tjänar på det och säljer svart.

Några bygger egna vejpdon och såklart säljs väl några svart.

Några kommer att smuggla e-juice och hårdvara och sälja svart.

Några..  för skitstövlar finns det alltid, kommer att sälja svart till barn och ungdomar.

Det hade inte behövt hända

Hade vejpen fått chansen och blivit insläppt i affärerna som tobaken, och belagd med den rättmätiga 18-årsgränsen så hade det inte behövt bli någon svart smuggelmarknad…  men nu blir det det.

Det säger sig själv .

E-cigaretten är kraftigt underskattad och orättvist behandlad!

Tänk lite… Än är det inte för sent 🙂

Det kan ännu gå att vända skutan.

vaping_bumper_sticker

Gabi WestlundSkrivet av:

Fritidspedagog samt webbpublicist Hässleholms kommun.

Senaste artiklar

Senaste kommentarer

En kommentar

  1. Marcus Fridholm
    2016-02-07

    Det är den oro vi alla lever med: Vad kommer hända nu? Skall allt saboteras just när jag äntligen inte längtar efter ciggen mer?

    Vansinne!

Kommentarerna är stängda.