Att radera och blockera – oprofessionellt

Till A Non Smoking Generation och Helen Stjerna

Som ytterligare ett svar, och det torde bli mitt sista till en organisation som tydligt visar att de inte vill bemöta kritik; som visar fientlighet direkt utan anledning; som förtalar tusentals människor med lögner om saker de aldrig någonsin har varken uttryckt eller haft några som helst betänkligheter kring. Den sortens polemik är direkt oprofessionell och visar på stora brister hos de som är satta att bemöta allmänheten som A Non Smoking Generations ansikten utåt.

Den 21/1-2016 Kunde man läsa det här på Twitter, skrivet av Helen Stjerna – Generalsekreterare för A Non Smoking Generation:

”Under attack! Vår FB-sida attackeras just nu av e-cigarettindustrin. Helt uppenbart vill dom göra barn och unga nikotinberoende …

och:

”Seriösa leverantörer för rökavvänjning står sannolikt bakom en reglering av marknaden. Genom sitt agerande visar de nu sina ruttna avsikter.”

För det första, A Non Smoking Generation, är det inte någon e-cigarettindustri som har debatterat på er sida! Det är vejpare som motsätter sig ert sätt att framställa e-cigaretter som något mycket farligt och ett fördärv.

Det är skrämselpropaganda utan sakliga grunder, med hänvisning till felaktiga källor. Det har vi förgäves försökt få möjlighet att diskutera med er. Ni har undvikit att svara offentligt och istället skickat diverse diskutabla PM till flera av oss.

Det som skedde igår betraktar jag som ett grovt övertramp!

Jag själv och de andra vejparna som fick sina inlägg raderade från er sida igår är oerhört besvikna på ert sätt att hantera kritik. Att flera av oss dessutom har blivit blockerade från att kommentera eller gilla inlägg på sidan är precis lika illa. Det visar att ni inte klarar av att hantera när det framkommer uppgifter som inte följer er plan och som bevisligen är sanna.

För det andra, har jag flera gånger tidigare försökt att få fram det här. Dock togs mina inlägg bort. Mina vänner och medmänniskor som vejpar blev behandlade på samma sätt. Till svar fick vi privata meddelanden med frågor som kändes som direkt kränkande.

Vi som vejpar vill ha 18-årsgräns på e-cigaretter! Alla seriösa e-cigaretthandlare, e-juicetillverkare, butiker och även små kiosker tillämpar redan 18-årsgräns vid försäljning av e-cigaretter och e-juicer.
Det är en självvald policy för att ingen vill att barn och ungdomar ska bli nikotinberoende!

Att gå ut i sociala media och ljuga om oss alla på det viset, tjänar inte till annat än att skapa osämja och är oerhört beklämmande.

Det vi vänder oss emot är inte reglering av e-cigaretter, utan DEN reglering som TPD eller en läkemedelsklassificering av produkterna skulle innebära för oss vejpare och de som säljer produkterna.

  • Vi är för 18-årsgräns och vill absolut skydda barn och ungdomar från all form av stimulantia.
  • Vi är för kontroll och säkerhet gällande e-juicer och hårdvara.
  • Vi är för valfrihet och mångfald bland märken, smaker, hårdvara och för konkurrens.
  • Vi är för ett samarbete för att med hjälp av e-cigarettens potential minska tobaksrökningen i vårt land.
  • De flesta av oss är emot en läkemedelsklassificering
  • Vi är emot monopolisering av e-cigarettillverkning och försäljning
  • Vi som helt slutat röka tobak är emot tobaksrökning
  • Vi är emot skrämselpropaganda som är grundad på felaktiga forskningsresultat och bristfälligt genomförda undersökningar.

Som myndig och ex-rökare vill jag ha rätten att köpa mig en flaska e-juice istället för en ask tobakscigaretter. Jag vill kunna köpa mig en e-cigarett som motsvarar mina önskemål till ett rimligt pris för en medelsvensson.
Jag skall inte hänvisas till tobaksbolagens och läkemedelsföretagens för ändamålet värdelösa monopolprodukter på apoteket!

Jag hoppas härmed att jag har nått ut med mitt och mina medvejpares budskap.

Egentligen har vi många gemensamma ståndpunkter och det är det vi har försökt förmedla hela tiden.

Vi skulle egentligen önska att A Non Smoking Generation och Helen Stjerna ber om ursäkt för anklagelserna mot oss vejpare. Ber om ursäkt till alla i de flesta fall små seriösa företag som har blivit falskeligen beskyllda.

Tyvärr är det nog meningslöst att hoppas på det.

Gabi WestlundSkrivet av:

Fritidspedagog samt webbpublicist Hässleholms kommun.

Senaste artiklar

Senaste kommentarer