Tobaksbolagen får våra pensionspengar. Dubbelmoral och begreppsförvirrad minister.

Som kommentar till dagens artikel i DN ekonomi, om AP-fondernas investeringar i tobaksaktier säger folkhälsominister Gabriel Wikströms pressekreterare:

Vi kommenterar inte enskilda innehav.

För att reda ut begreppen åt herr ministern så är Allmänna Pensionsfonders innehav inga enskilda innehav. Det är allmänna innehav, så var god och kommentera nu hur i hela friden du kan försvara att staten satsar miljardbelopp och dessutom folkets pensionspengar i tobaksindustrin och samtidigt vill reglera bort e-cigaretterna från marknaden i Sverige.

Är Folkhälsoministern emot tobak eller är det bara en fasad han lägger sig till med i vissa sammanhang??

Är det egentligen så att ministern vill få bort e-cigaretterna för att tobaksbolagen då skulle förlora så mycket att de verkligen skulle behöva använda folkets pensionspengar och lite till för att fortsätta existera? Är det med tanke på hotet i e-cigaretternas ökande popularitet som staten nu pumpar in pengar i tobaksindustrin? Våra pensionspengar?

Det luktar dubbelmoral och falskspel lång väg!

Ingen vettig människa kan undgå att se vad som sker. Jag vill verkligen inte investera mina pensionspengar i tobaksbolagen!!!!! Det är helt emot mina grundvärderingar att detta över huvud taget får ske utan min tillåtelse! Har folket inget alls att säga till om längre i det här landet?

Jag undrar hur länge svenska folket kommer att tiga och finna sig i att bli lurade på det här sättet?

– Arbeta för att satsa pengarna på ett bra alternativ som kan slå ut tobaken istället så ser det åtminstone ut som om du vet vad du håller på med, Wikström! –

 

Gabi WestlundSkrivet av:

Fritidspedagog samt webbpublicist Hässleholms kommun.

Senaste artiklar

Senaste kommentarer