Vad krävs för en bra diskussion?

TL; DR: Vi behöver inte ytterligare en sajt där folk skriker på varandra och på utomstående. Det finns gott om sådana, så vi vill vara något mer – en sajt som inger respekt. Det betyder: noll sexism, noll hot, noll nedvärdering av specifika folkgrupper, religioner, kulturer och liknande.

Här är några simpla förhållningregler:

Kränk inte. Det borde vi egentligen inte behöva skriva, men det måste sägas. Är det olagligt kommer det anmälas, är det obehagligt, så är den som syndar inte längre välkommen. Det innefattar sexistiska anspelningar, hot, nedvärderande av läggningar, folkgrupper, kulturer, religioner etcetera.

Det betyder inte att man inte får vara giftig, bara att man skall ha koll på var gränserna går mellan giftighet och obehaglighet. Vi pratar med människor, så vi måste bete oss som medmänniskor.

Troll är inte välkomna. Vi tar till de metoder som behövs för att göra oss av med troll, oavsett vad. Det handlar inte om yttrandefrihet, så det kan trollet lägga ner direkt.

Försök vara saklig. Det betyder inte att inte får skämta eller raljera, utan bara att målet skall vara att debatten blir så konstruktiv som möjligt. Vi försöker skapa opinion här, så om vi inte får en bra debatt så kommer vi misslyckas.

 

Den här listan kommer uppdateras allteftersom.